Reactie Maes heel tevreden met overwinning: "Genk kan het zich niet veroorloven om start te missen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Genk
| 15 reacties
Maes heel tevreden met overwinning: "Genk kan het zich niet veroorloven om start te missen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk won vandaag van KV Oostende. Peter Maes zag hoe zijn jongens serieus hebben afgezien, maar de buit wel hebben binnengehaald. "Dit is een zege van de groep", aldus de coach.

Het was zo'n wedstrijd die KRC Genk 365 dagen geleden quasi altijd zou verloren hebben. Ook in de eerste helft trok KV Oostende het laken naar zich toe in de Luminus Arena. Maar Limburg was wel aan het feest.

"We hadden vanaf minuut één de wil om het spel te bepalen", vertelt Maes. "En net daardoor gaven we soms te veel ruimte weg. Oostende heeft dan natuurlijk dé ideale spelers om ons pijn te doen."

De driepunter zorgt ook meteen voor vertrouwen. De Smurfen moeten deze week alweer aan de bak in de Europa League. "En daarna volgt de wedstrijd tegen Gent. We kunnen het ons niet veroorloven om onze start te missen."

Ik ben tevreden met wat ik heb gezien

"Maar ik ben tevreden met wat ik gezien heb", besluit Maes. "Dit was meteen onze beste wedstrijd én tegen een sterke tegenstander. Nog een pluspunt? Ik kan Leon Bailey rust gunnen door Leandro Trossard te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties