Martinez en 'zijn' Belgen: een succesverhaal, maar ook brokken te lijmen

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 14 reacties
Martinez en 'zijn' Belgen: een succesverhaal, maar ook brokken te lijmen
Foto: © Photonews

Roberto Martinez is de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Voor Romelu Lukaku en Kevin Mirallas is het een hereniging met de man die de voorbije seizoenen aan het roer stond bij Everton FC. Is dat een goede zaak?

Eigenlijk had Roberto Martinez al drie landgenoten onder zijn hoede. Ook Marouane Fellaini trainde nog even onder de Catalaan, maar Big Fella verkaste al even snel richting Manchester United, in het zog van David Moyes.

Roberto Martinez zette Romelu Lukaku bij Everton FC op een schavotje.

Romelu Lukaku zal alvast niet rouwig zijn om de komst van Martinez. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht - ijverig om de beste ter wereld te worden - had zijn meningsverschillen met de coach, maar het onvoorwaardelijke geloof was er altijd.

Het is geen toeval dat de Toffees onder Martinez in functie van Big Rom speelden én dat de aanvaller in Goodison Park uitgroeide tot één van de dodelijkste doelpuntenmachines van de Premier League.

De relatie tussen Kevin Mirallas en Roberto Martinez verwaterde na een tijdje.

Het verhaal van Kevin Mirallas oogt minder rooskleurig. Ook de flankaanvaller was aanvankelijk één van dé sterkhouders van Everton. Maar dan kwam er interesse van buitenlandse clubs.

Mirallas had de belofte gekregen dat hij weg kon bij een goed bod. Atlético Madrid en Borussia Dortmund waren concreet, maar Martinez hield de transfer tegen. Mirallas was boos, de Spanjaard in zijn eer gekrenkt. Het zou eigenlijk nooit meer echt goed komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties