Enorme aanvallende weelde bij KVO: "Ik ga eerlijk zijn in mijn keuzes"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 9 reacties
Enorme aanvallende weelde bij KVO: "Ik ga eerlijk zijn in mijn keuzes"
Foto: © Photonews

KV Oostende heeft misschien wel de meest aanvallende ploeg van eerste klasse. Voor Yves Vanderhaeghe wordt het vooral zaak om iedereen gelukkig te houden. "Maar eigenlijk heb ik daar geen problemen mee...", laat de coach weten.

Conte, Marusic, Canesin, Berrier, Dimata, El Ghanassy, Musona, Pedersen, Cyriac en Akpala, ziedaar tien spelers die voor een plaats of vijf in aanmerking komen. Vooral achter de spitsen is de keuze enorm, met veel snelle, kleine dribbelaars in de kern. Hoe ga je daarmee om?

"Met nu en dan eens een grapje te vertellen", lacht Vanderhaeghe als we hem de vraag stellen. "Ik moet natuurlijk keuzes maken, maar uiteindelijk ligt de waarheid op het veld. Iemand die zijn job dan eens niet doet of minder is op training, kunnen we snel vervangen. Ik denk dat we niet ontevreden mogen zijn over de punten tot nu toe, maar de manier waarop kan wel veel beter."

Ik denk dat we niet ontevreden mogen zijn over de punten tot nu toe, maar de manier waarop kan wel veel beter

Vanderhaeghe kan dus de concurrentiekaart uitspelen. "De bedrijvigheid tussen de lijnen mag omhoog. Als er iemand dat niet doet, kunnen we daar streng op toekijken. Dan gaan we wisselen, daar mag je zeker van zijn. Er is meer concurrentie, maar voor mij is het nog niet echt moeilijk geweest om keuzes te maken."

"Degene die het frist of sterkst of scherpst staat, speelt. Ik probeer daar eerlijk in te zijn. Kijk naar Berrier, hij is al een paar keer ingevallen. Hij is goed aan het trainen. Ik mag er niet van klagen."

Conte balverliefd? Dat gaan we er wel uitkrijgen, net als bij Yassine

En met Ibrahima Conte heeft hij nog een extra troef gekregen. "Waar we hem kunnen gebruiken. We hebben vorige week een onderlinge match gespeeld en ik heb hem links, rechts en centraal gezet. Hij kan overal zijn plan trekken, maar ik zie hem vooral als vleugelspeler. Het is sowieso een goeie voetballer en we gaan proberen zijn rendement naar boven te halen."

"Dat hij bij Zulte Waregem een dreiging was, was duidelijk. Hij heeft veel ploegen pijn gedaan. En als je niet meer speelt, kan je het niet tonen natuurlijk. Eén tegen één kan hij wel een actie in huis. Het is een moeilijke om tegen te houden. Balverliefd? Dat gaan we er wel uitkrijgen, net als bij Yassine (El Ghanassy)", knipoogde Vanderhaeghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties