Reactie Vanhaezebrouck tevreden over Schoofs en Esiti: "Beter dan de andere zogenaamde vervangers voor Neto"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 3 reacties
Vanhaezebrouck tevreden over Schoofs en Esiti: "Beter dan de andere zogenaamde vervangers voor Neto"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent startte tegen Sporting Lokeren met een volledig nieuw centraal duo op het middenveld. Niet alleen de getransfereerde Kums, maar ook Neto moest vervangen worden.

"Neto heeft niet veel kunnen trainen, hij probeerde wel een paar keer. We hadden hem misschien kunnen opstellen, maar beslisten om geen risico te nemen", aldus Vanhaezebrouck achteraf. "Renato kreeg rust en zal donderdag hopelijk inzetbaar zijn."

Hoopvol

Anderson Esiti kreeg zo zijn debuut. "Als je een doublure voor Neto in huis haalt, moet je niet twijfelen in zo'n situatie." De Nigeriaans is een indrukwekkende verschijning en kende ook een degelijk debuut.

"Het was hoopvol, zijn prestatie. Zeker als ik het vergelijk met de prestaties van andere Neto-vervangers (Deaux en co., red). Hij is iemand die weinig balverlies lijdt, en vooral sterk is in de recuperatie. Ik vond hem best oké. Alleen gaan we nog moeilijkere matchen hebben dan vandaag", besefte de Gentse oefenmeester.

Ook Rob Schoofs leverde een goeie partij af. "Hij was heel goed vandaag. Hij speelde in één of twee tijden, waar hij normaal gezien de neiging heeft om de bal te lang vast te houden. Als Rob dat doortrekt is hij op de goeie weg."

Kums was de meester van de balrecuperatie. Daar moeten ze nog stappen zetten

Toch moet hij nog op andere vlakken stappen zetten. "Kums was de meester van de balrecuperatie, er was geen enkele middenvelder die meer ballen afpakte dan Kums. Dat is de uitdaging voor Rabiu, Schoofs en Hannes. Die zitten heel vaak in de fitness, maar moet je iedereen de tijd geven."

"Je kan niet zomaar een Gouden schoen vervangen. Daarom willen we ervoor zorgen dat we regelmatig iemand anders kunnen zetten. Anders kunnen die jongens dat niet meer bolwerken." Vanhaezebrouck mikt dus op geregelde rotatie in z'n middenveld, waar dat de voorbije seizoenen amper het geval was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties