Reactie Nieuwkomer Gent maakte degelijk debuut, maar: "Die ene pas, dat was een fout, dat is niet mijn gewoonte"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 2 reacties
Nieuwkomer Gent maakte degelijk debuut, maar: "Die ene pas, dat was een fout, dat is niet mijn gewoonte"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderson Esiti maakte zondagmiddag in de Gentse Ghelamco Arena zijn debuut bij de Buffalo's. De nieuwe centrale middenvelder liet een steek vallen, maar presteerde voor het overige goed. Ook zelf was hij tevreden.

"Hoopvol", was het woord dat Vanhaezebrouck gebruikte voor de maiden match van de sterke bonk uit Nigeria. "Ik voel me goed, ik ben een beetje moe, maar we speelden als team erg goed vandaag", aldus Esiti achteraf.

Het ging mede dankzij de blessure van Neto snel voor Esiti. "De coach was tevreden over mijn werk op training en zei me dat ik zou starten. Toen ik hier aankwam had ik dat niet verwacht, maar ik kreeg nu al mijn kans."

Die greep hij ook, al zorgde hij met een onoordeelkundige pas voor concreet Lokers doelgevaar. "Dat was een fout, normaal gezien overkomt mij dat niet", verzekerde Esiti. "Nu op naar de Europa League in Braga, daar willen we net als vandaag winnen."

Belgische winkels te vroeg dicht

De aanwezigheid van de andere Nigerianen en ook Neto helpt bij zijn integratie. "Met Neto kan ik Portugees spreken, dat helpt en ik ken Ibrahim van de nationale ploeg." Toch is het wennen in België. "De winkels gaan hier om 19u dicht, dat ben ik écht niet gewoon", lachte de Nigeriaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties