Romelu Lukaku bijt van zich af na gefluit van de Belgische fans: "Dat is mijn probleem niet"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Brussel
| 24 reacties
Romelu Lukaku bijt van zich af na gefluit van de Belgische fans: "Dat is mijn probleem niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku was de opvallendste man in de 4-0-overwinning tegen Bosnië. De aanvaller liet eerst onbegrijpelijk de 4-0 liggen, kreeg vervolgens het hele Koning Boudewijnstadion over zich heen en scoorde alsnog op prachtige wijze de 4-0.

Van gefluit naar applaus in luttele minuten tijd. Een reactie van de fans die ongepast was. "Dat is niet mijn probleem", trok Lukaku zich na afloop weinig van het voorval aan. "Mensen komen naar het stadion om te genieten van het voetbal. Uiteindelijk is dit de wereld waar we in leven. Daar hoort kritiek bij."

Ik speel liever voor een vol, kritisch huis dan voor 15.000 man

"Dat ik er met dat gebaar gepast op reageerde? (brede lach) Ik was énorm blij met mijn doelpunt. Vaak moet je je emoties kanaliseren, maar soms ook ventileren. Je kan niet het hoofd altijd naar beneden laten hangen."

Dat het publiek kritischer wordt, vindt Lukaku normaal. "De fans weten dat we tot een fantastische generatie behoren. Daar passen hoge verwachtingen bij. Maar we moeten niet altijd negatief zijn over de supporters. Ze steunen ons ook. Ik betwistte mijn eerste interland voor 15.000 man. Dan speel ik liever voor een vol huis dat kritisch is", besloot de centrumspits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties