Belgische U21 definitief uitgeschakeld voor EK 2017 na winst van Noorwegen in Kazachstan

Koen Frans
Koen Frans
| 5 reacties
Belgische U21 definitief uitgeschakeld voor EK 2017 na winst van Noorwegen in Kazachstan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische U21 zijn uitgeschakeld voor het EK van volgend jaar in Polen. De ploeg van Johan Walem speelt vanavond nog een overbodige wedstrijd tegen Letland. Door de winst van Noorwegen in Kazachstan kan België immers nooit meer bij de vier beste tweedes gerekend worden.

De Belgische beloften hadden na de pijnlijke 3-0 nederlaag in Montenegro nog een waterkansje om zich via de play-offs alsnog voor het EK 2017 in Polen te kwalificeren. De vier beste tweedes van elke groep zouden in een play-off immers de laatste twee tickets voor het eindtoernooi verdelen.

België stond vandaag nog vierde, maar het resultaat van vanavond tegen Letland was niet meer van tel. Op de ranglijst met alle runners-up tellen alleen de uitslagen tegen de eerste, de derde, de vierde en de vijfde in de poule mee. Letland staat zesde in de groep van de Belgen.

De elf Jonge Duivels die het vrijdag lieten afweten in Montenegro (3-0 verlies).

Noorwegen (en Servië?) over de Jonge Duivels

En dus moesten de Belgische beloften rekenen op misstappen van Servië en Noorwegen. Maar de Noren wonnen hun laatste match met 0-3 bij Kazachstan en wippen zo over de Belgen naar plaats vier. De Serven kunnen op hun beurt nog over de Noren springen als ze thuis winnen van Slovenië.

Maar voor de Belgen ligt de EK-droom dus definitief aan diggelen. Een 6 op 6 tegen Montenegro en Letland volstond nog voor groepswinst, maar nu blijven de Jonge Duivels van Johan Walem met lege handen achter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties