Ex-international blij met nieuwe systeem Rode Duivels: "Flankspelers zoals Meunier kunnen zich helemaal uitleven"

Maxim Cleemput
| 7 reacties
Ex-international blij met nieuwe systeem Rode Duivels: "Flankspelers zoals Meunier kunnen zich helemaal uitleven"
Foto: © photonews

Volgens sommigen was Thomas Meunier de man van de match tegen Gibraltar. Met enkele leuke voorzetten en een schot tegen de paal kreeg hij van Voetbalkrant.com een acht. Ex-international Gaëtan Englebert vindt dat de Waal goed bezig is.

"Het systeem met drie verdedigers laat de flankspelers toe om zich offensief uit te leven. Op rechts doet Thomas het uitstekend. Overal waar hij komt, grijpt hij zijn kans, zelfs bij een Europese grootmacht als PSG", is de ex-Bruggeling lovend in L'Avenir.

De Luikenaar vindt dat Meunier zichzelf erg goed kent. "Hij weet perfect wat hij goed kan en waarin hij minder sterk is." Ook over zijn inzet is hij positief: "Meunier verzet tonnen werk voor de ploeg en zet zich altijd voor de volle 100% in."

Historisch debuut

Englebert is momenteel actief bij de U15 van België. Hij speelde zelf negen interlands voor de Rode Duivels tussen 2001 en 2006. Zijn debuut was trouwens een historische wedstrijd. België won met 10-1 van San Marino, nog steeds de grootste overwinning ooit voor ons land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties