Reactie Coaches oordelen over (niet-) getrokken rode kaart: "Dat was helemaal geen detail"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Mechelen
| 12 reacties
Coaches oordelen over (niet-) getrokken rode kaart: "Dat was helemaal geen detail"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen moest vanavond iets meer dan een helft met z'n tienen verder. De actie van Uros Vitas is te omschrijven in één woord: dom. Daar zijn Yannick Ferrera én Yves Vanderhaeghe het roerend over eens.

Nog even de actie schetsen. Uros Vitas maaide Knowledge Musona neer in de buurt van de middellijn. Het contact leek op de televisiebeelden dan wel licht, maar de actie verdiende donkerrood.

"Het is simpelweg onbegrijpelijk dat mijn speler op die plaats in de tackle gaat", zucht Yannick Ferrera. "We hadden net de gelijkmaker gescoord. Zoiets mag nooit meer gebeuren."

Knowledge Musona had nog vijftig meter af te leggen naar het doel

"Die rode kaart was inderdaad geen detail", beaamt Yves Vanderhaeghe. "Het was een domme actie, hé. Musona had nog vijftig meter af te leggen naar het doel."

En Rozehnal?

Ferrera had overigens gehoopt dat ook de Kustboys een helft met z'n tienen op het veld hadden gestaan. "Ik stel me vragen bij de fout van David Rozehnal bij Nicolas Verdier."

"De scheidsrechter vond blijkbaar dat Verdier de controle over de bal aan het verliezen was", besluit Ferrera. "In mijn ogen vertrok hij nog maar net. Ik zou eigenlijk graag eens een wedstrijd met elf eindigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties