Statistieken voor Lokeren zijn erg slecht, waar is de beleving?

Statistieken voor Lokeren zijn erg slecht, waar is de beleving?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren heeft stilaan een probleem. Na 12 speeldagen scoorden ze nog maar 9 doelpunten op het hoogste niveau. Coach Georges Leekens werd ontslagen, maar is dat wel de oplossing?

Het ging de voorbije weken van kwaad naar erger voor Sporting Lokeren. Tegen Zulte Waregem konden we ons nauwelijks een echte kans herinneren, enkel op stilstaande fases was er af en toe nog eens iets dat op dreiging leek. En tegen Oostende ging het dan weer allemaal mis met de arbitrage.

Het is een combinatie van slechte wedstrijden, pech en scheidsrechterlijke beslissingen, maar negen doelpunten in 12 wedstrijden, dat is gewoon te weinig. Net zoals de club met 10 punten stilaan echt in de gevarenzone zit. “We kijken niet achterom, maar enkel naar onszelf”, probeerde de ondertussen ex-coach Georges Leekens nog.

Met het duel tegen Eupen voor de boeg probeert met een shockeffect te genereren op Daknam. Maar de problemen zijn er al een tijdje aan het sluimeren. Beleving is er niet, de nieuwe coach zal sowieso flink wat werk moeten opknappen. In alle linies schort er wel iets. "Niet zeker dat een nieuwe coach soelaas kan brengen. Dat is niet altijd een goede zaak", klinkt het binnen de spelersgroep.

Achteraan rammelt het al een volledig seizoen, op het middenveld is er nog geen echte stabiliteit gevonden - soms worden er ballen plompverloren naar voor getrapt - en voorin is niemand efficiënt genoeg om het verschil te maken. De Sutter was al enkele keren geblesseerd, Patosi en Coelho zijn erg wisselvallig, Odoi wordt gemist en Persoons door blessure ook. Het is dan nog maar de vraag of een nieuwe coach snel Lambrecht zijn nachtrust kan teruggeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties