Kalendermanager reageert op kritiek midweekspeeldagen: "Mogen van geluk spreken dat we een kalender hebben"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties

Kalendermanager reageert op kritiek midweekspeeldagen

Kalendermanager reageert op kritiek midweekspeeldagen: "Mogen van geluk spreken dat we een kalender hebben"
Foto: © Photonews

Op deze midweekspeeldag kwam er veel kritiek over de verre afstanden die de supporters vooral op woensdag en donderdag moesten afleggen. Kalendermanager Nils Van Brantegem reageert bij Voetbalkrant.com.

Hij geeft aan dat zijn handen gebonden zijn. "Je moet alle wedstrijden ergens kwijtgeraken", aldus Van Brantegem. "Of er meer rekening met afstanden gehouden kan worden? Er moet al met zoveel rekening gehouden worden, dat we van geluk mogen spreken dat er een kalender is."

Clubs kozen zelf voor langere winterstop en latere start competitie -Nils Van Brantegem

Niet elke match kan immers op elk moment gespeeld worden. "Een topper op een weekdag botst meestal op een njet van de veiligheidsdiensten." Bovendien zijn er daarvoor de Super Sundays. "Dat zijn er ook al minder, vier, terwijl er vroeger soms zes waren."

Wat met sneeuw?

De hoofdreden blijft echter de beslissingen van de clubs zelf. "Het was mogelijk geweest om het maar met één of twee midweekspeeldagen te doen, maar de clubs wilden een langere winterstop en later aan het seizoen beginnen."

Het zorgt er ook voor dat er weinig ruimte is om te schuiven wanneer wedstrijden door bijvoorbeeld een winterprik afgelast worden. "Er zal moeten gespeeld worden, de clubs weten dat er zware boetes volgen als dat niet gebeurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21689 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties