"Cercle heeft Riga niet gekozen omdat hij vrij was, Cercle heeft Riga genomen omdat hij resultaten behaalt"

Redactie
| 12 reacties
"Cercle heeft Riga niet gekozen omdat hij vrij was, Cercle heeft Riga genomen omdat hij resultaten behaalt"
Foto: © Photonews

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Met een laatste plaats in de Proximus League besloot Cercle Brugge een trainerswissel door te voeren. Het werd José Riga die de club moet rechttrekken en er het beste uithalen. Wij hebben met hem gesproken om meer te weten over zijn aankomst in het Venetië van het Noorden.

"Wanneer ik gedaan had in Engeland (bij Charlton red.), heb ik besloten om de batterijen op te laden, om een kleine break te nemen. Ik had contact met clubs, soms concrete voorstellen en soms minder concreet, maar ik wou eerst een pauze inlassen", aldus Riga tegen onze redactie.

Daarna is het snel gegaan en zo kwam hij aan bij Cercle Brugge. "Als de resultaten niet meezitten, gaat alles een stuk sneller. Dus er werd pas recentelijk contact opgenomen. Cercle heeft Riga niet gekozen omdat hij vrij was, Cercle heeft Riga genomen omdat hij resultaten behaalt. Het was een bewuste beslissing."

Het doel van de club blijft een plaats in de top vier - José Riga

"Ik heb al in noodsituaties verkeerd, zoals bij Charlton", gaat hij verder. "Het is altijd lastig om ergens aan te komen in het midden van de competitie. Als ze dan op u een beroep doen, is dat gewoonlijk door slechte resultaten." En inderdaad, Cercle staat momenteel op de laatste plaats in de Proximus League. Maar er zijn nog een hoop wedstrijden te spelen.

"De doelstelling van de club is om nog te eindigen in de top vier. Er is een groot verschil tussen de eerste en Cercle, vijftien punten geloof ik, maar slechts drie punten verschil met de vierde (Union Saint-Gilloise red.). Dus alles is nog mogelijk", aldus de ex-trainer van Standard.

Buiten Antwerp, Roeselare en Lierse liggen de ploegen heel dicht bij elkaar

José Riga

José Riga vertelt ons dan wat hij hoopt te verbeteren bij de club. "We moeten eerst de problemen identificeren en dan de juiste oplossing toepassen. Dat is wat ik de volgende matchen zal doen, de juiste oplossingen zoeken. We moeten ook lessen trekken uit wat er goed ging en wat er fout liep", legt hij uit.

En de grootste concurrent van Cercle voor die vierde plaats? "De meest constante ploeg. In de heenronde heeft iedere ploeg zijn periode. Maar we moeten vooral werken aan de groep als we iets willen neerzetten. Het is een bijzondere competitie. Buiten Antwerp, Roeselare en Lierse liggen de ploegen heel dicht bij elkaar", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties