Thibaud Verlinden (17) opnieuw een stap dichter bij de grote doorbraak: "Shaqiri en co beginnen me te respecteren"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Thibaud Verlinden (17) opnieuw een stap dichter bij de grote doorbraak: "Shaqiri en co beginnen me te respecteren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat goed is, komt snel. Dat geldt zeker voor Thibaud Verlinden. Amper 17 en afgelopen weekend voor het eerst mogen plaatsnemen op de bank van PL-club Stoke City. "Een geweldig moment", blikt de winger enthousiast terug.

The Potters trokken zaterdag naar Londen waar ze 1-1 gelijk speelden tegen West Ham United. "Dit was geweldig om mee te maken", deelt Verlinden zijn ervaring met Voetbalkrant.com. "En dat voor een uitverkocht Olympic Stadium... Nooit eerder was ik in zo'n groot stadion geweest."

In de zomer van 2015 verliet de Belgische jeugdinternational Standard voor Stoke City. "Dat was wel even aanpassen in het begin. In België kon je drie keer je man voorbij dribbelen en vervolgens nog eens terugkappen. Als je dat hier probeert, word je in de lucht gekatapulteerd. Ik heb wel wat tikken moeten incasseren." (lacht)

Als je hier probeert wat in België kon, word je in de lucht gekatapulteerd

Ook aan de fysieke intensiteit moest de vleugelaanvaller wennen. En uiteraard aan de omgang met grote sterren als Arnautovic, Bojan en Shaqiri. "De eerste trainingen gaven ze me niet snel de bal", herinnert Verlinden zich nog. "Maar eens ik goeie dingen liet zien, begonnen ze me te respecteren."

"Ze gedragen zich ook niet als sterren, maar nemen me net op sleeptouw. Een jonge gast zullen ze niet snel afbreken. En ook mijn manager Gyorgy Csepregi staat me met raad en daad bij. Ik hoop nu dat mijn debuut snel mag volgen."

De komende dagen hebben we het met Thibaud Verlinden onder meer over zijn grote voorbeeld Eden Hazard, zijn vroegtijdige vertrek bij Standard en de moeilijke keuze tussen de Rode Duivels en les Bleus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties