Reactie Martinez legt uit waarom Kompany niet speelde tegen Nederland

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Amsterdam
| 8 reacties
Martinez legt uit waarom Kompany niet speelde tegen Nederland
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen Vincent Kompany tegen Nederland. De Rode Duivel haakte in extremis af voor de Derby der Lage Landen in de Amsterdam ArenA. Kompany maakte de volledige opwarming vol, maar besliste uiteindelijk om niet te spelen. Dat behoeft een woordje uitleg, meneer Martinez.

“Na de opwarming voelde Vincent zich niet zo goed”, vertelde Martinez na afloop van de wedstrijd. “Hij voelde zich niet zo goed bij het bewegen en was bijgevolg niet klaar om aan de aftrap te verschijnen. We wilden dan ook geen enkel risico nemen.”

Bijzonder jammer, maar ook bijzonder vreemd. Deze week had het er nochtans alle schijn van dat de échte Kompany terug was. “Op training ging het goed met Vincent. We moeten nu bekijken of hij de wedstrijd tegen Estland haalt.”

Wellicht ook geen Kompany tegen Estland

Toch houdt de bondscoach weinig rekening met een basisplaats voor Vince The Prince. “Daar twijfel ik aan”, aldus Martinez. “Hij was niet klaar voor de match tegen Nederland, dus het zou mij verbazen mocht hij speelklaar geraken voor de wedstrijd van komende zondag.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties