Lukaku jaagt op de records van Shearer en Van Himst

Koen Frans
Koen Frans
| 25 reacties
Lukaku jaagt op de records van Shearer en Van Himst
Foto: © photonews

De nummer 9 van de Rode Duivels kan de komende jaren verschillende records breken. Hij is nog altijd maar 23, maar zou wel al eens op heel jonge leeftijd de beste schutter ooit van de Rode Duivels kunnen worden.

Bij de nationale ploeg is het zo goed als zeker dat Lukaku binnen afzienbare tijd topschutter aller tijden wordt. Met zijn twee doelpunten tegen Estland kwam hij de top-10 van beste Belgische schutters aller tijden binnen. Hij maakte zondag overigens zijn tiende en elfde interlanddoelpunt in 2016, daarmee strandt hij op een zucht van het record van Jef Mermans (12 goals in 1950).

Met 22 doelpunten in het nationale shirt bedraagt zijn achterstand op Paul Van Himst en Bernard Voorhoof nog maar acht doelpunten. Beide heren zijn momenteel recordhouder met 30 interlandgoals. In 2017 zal Lukaku interland na interland andere grote namen uit het Belgische voetbal voorbijsteken: Marc Degryse en Raymond Braine (23), Wesley Sonck (24), Robert De Veen (26) en waarom ook niet Jef Mermans (28)?

Premier League

Als de ex-Anderlechtspits ook de komende jaren actief blijft in de Premier League zou hij zelfs een gooi kunnen doen naar het legendarische doelpuntenrecord van Alan Shearer. De voormalige spits van Newcastle is tegenwoordig analist bij de BBC, maar maakte tussen 1992 en 2006 wel 260 doelpunten in de Engelse hoogste klasse.

Eerlijk is eerlijk: Lukaku staat met zijn 67 doelpunten in de Premier League nog ver van dat record. Maar als hij zijn verbluffende statistieken van de voorbije seizoenen doortrekt (50 goals sinds de zomer van 2013), kan hij binnen een goede tien jaar het record van Shearer evenaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties