Het blijft onrustig op de Bosuil: jeugdtrainers Antwerp leggen het werk neer en doen belangrijke oproep aan bestuur

Redactie
| 42 reacties
Het blijft onrustig op de Bosuil: jeugdtrainers Antwerp leggen het werk neer en doen belangrijke oproep aan bestuur
Foto: © photonews

Het is dezer dagen niet rustig bij Royal Antwerp FC, zelfs niet bij de jeugdploegen. Stijn Verhaegen, coördinator van de onderbouw werd maandag ontslagen, nieuws dat bij de meer dan twintig trainers van de jeugdploegen U6 tot en met U12 insloeg als een bom.

Dat Verhaegen moest vertrekken, werd beslist door het jeugdbestuur. Een beslissing waarmee dat jeugdbestuur zich allesbehalve populair maakte. De ouders van de jonge voetballertjes reageren stomverbaasd en de trainers van de jeugdteams hebben beslist om het werk neer te leggen, in de hoop dat Verhaegen mag terugkeren.

Op de persconferentie omtrent het vertrek van John Bico, had sterke man Patrick Decuyper het al kort over over het vertrek van Verhaegen. Decuyper gaf evenwel aan dat hij eerst de rust wilde laten terugkeren bij het eerste elftal, alvorens zich met het probleem bij de onderbouw bezig te houden.

Open brief

In een open brief aan de ouders van de spelers, hebben de trainers van de jeugd nu laten weten dat ze ‘de manifest gebrekkige werking bij de jeugd aanklagen’. Hieronder kan u de volledige open brief raadplegen. De jeugdtrainers hopen dan ook dat het hoofdbestuur van Antwerp de nodige maatregelen treft.

Beste ouders,

Met alle trainers van de onderbouw (U6 tot en met U12) beslisten wij om voorlopig geen trainingen en wedstrijden meer te begeleiden. In dat verband richtten wij een oproep aan het hoofdbestuur (zie hieronder). Wij hopen dat u begrip kunt opbrengen voor onze actie, die wij in het belang van de jeugdopleiding van R. Antwerp FC (en dus van uw kinderen) voeren.

Onze oproep aan het hoofdbestuur:

"Geacht hoofdbestuur

Met verbazing namen wij gisteren kennis van de beslissing van het jeugdbestuur van Antwerp om afscheid te nemen van Stijn Verhaegen als coördinator onderbouw. Vandaag stelden wij vast dat de beslissing van het jeugdbestuur ook voor het hoofdbestuur als verrassing kwam.

Onze verbazing was des te groter omdat er binnen de jeugdwerking van Antwerp heel wat misloopt. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet bij Stijn Verhaegen. Integendeel, de manifest gebrekkige werking bij de jeugd is er ondanks de inzet, het enthousiasme en de vakkundigheid van Stijn.

Met alle trainers van de onderbouw protesteren wij uitdrukkelijk tegen de huidige gang van zaken. Wij beslisten eendrachtig om vanaf heden geen trainingen of wedstrijden meer te begeleiden totdat de nodige stappen worden gezet om de jeugdwerking opnieuw op het juiste spoor te krijgen. Onder het huidige jeugdbestuur kan dat volgens ons niet.

Wij eisen met andere woorden het ontslag van het volledige jeugdbestuur en het herstel van Stijn Verhaegen in zijn functie van coördinator onderbouw.Wij vertrouwen erop dat u het juiste gevolg geeft aan onze oproep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties