Europese tegenstanders: Anderlecht niet blij, Genk in het ongewisse en Gent juicht

Europese tegenstanders: Anderlecht niet blij, Genk in het ongewisse en Gent juicht

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht, Genk en Gent kennen hun tegenstanders. En het worden geen makkelijke opdrachten voor onze Belgische teams in de 1/16de finales van de Europa League. En voor twee van hen een weinig aantrekkelijke affiche.

Anderlecht

Paars-wit trekt - voor de derde keer - naar het Russische Sint-Petersburg. Van de vier onderlinge confrontaties won Anderlecht er één. En ze onmoeten er ook Axel Witsel en Nicolas Lombaerts. Die laatste stond maanden in de belangstelling van de Brusselaars, maar de transfer ging uiteindelijk niet door.

De Russische topclub wordt sowieso een zware dobber voor de jongens van René Weiler. De marktwaarde van Zenit bedraagt zo'n 140 miljoen euro, om maar even te vergelijken: dat is het dubbele van dat van Anderlecht. Daarnaast is het financieel geen aantrekkelijke ploeg om thuis tegen te spelen, kost de verre reis naar ginder stukken van mensen en is het sportief succes slechts op 25 procent kans te schatten.

Racing Genk

Genk komt uit tegen het Roemeense Astra Giurgiu, een nobele onbekende in Europa. Ze werden afgelopen seizoen kampioen van Roemenië, waar het momenteel pas zevende staan. Maar in een sterke poule met Austria Wenen, AS Roma en Viktoria Plzen werden ze tweede.

Het team is heel ervaren, met heel wat dertigers. Filipe Teixeira (ex-West Bromwich) en Daniel Niculae (ex-Monaco en Auxerre) zijn de bekendste namen.

AA Gent

De Buffalo's hebben de zwaarste, maar ook de mooiste loting. Gent mag in de terugmatch zelfs op het legendarische Wembley gaan spelen. Een match tegen heel wat Rode Duivels zoals Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Moussa Dembélé.

Tottenham werd met 7 op 18 uitgeschakeld in zijn Champions League-poule, waar Monaco en Bayer Leverkusen te sterk bleken. Tottenham staat momenteel vijfde in de Premier League, maar staat al tien punten achter op Chelsea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties