Coach legt het probleem met hem uit, zelf blijft rastalent rustig: "FIFA spelen met Moses Simon"

Coach legt het probleem met hem uit, zelf blijft rastalent rustig: "FIFA spelen met Moses Simon"
Foto: © photonews

Kingsley Madu. Onthoud die naam. We zeiden het al tijdens de zomermercato en we herhalen het graag nog eens nu de competitie over halfweg is. Ook al speelde de Nigeriaan nog niet veel, toch maakte hij al flink wat indruk.

Zijn doelpunt in de Beker van België tegen STVV? Dat is zoals je van een linksbuiten zou verwachten, maar niet meteen van een linksachter. “Ik ben wel vrij offensief ingesteld, maar ik speel sowieso waar de coach me het best kan gebruiken.”

En dat was voorlopig vooral nog niet te vaak: “Ach, het team draait goed. Dan zijn veranderingen niet nodig. Ik blijf geduldig wachten op mijn kans en werk er hard voor. Ik ben blij dat ik mijn eerste doelpunt heb kunnen maken, dat was belangrijk voor mijn vertrouwen en voor het team.”

Francky Dury legt uit waarom Madu nog niet vaak speelde: “Ik zie in hem meer een linksachter dan een linksbuiten. We staan eerste, dus ik heb geen reden om te veranderen. Hij speelde ook nog op de Olympische Spelen, dus heeft een zwaar seizoen gehad. Maar hij heeft de snelheid en de techniek en zijn doelpunt kan hem vleugels geven. Ik zie hem ver komen.”

En Madu zelf? Die houdt het luchtig: “Ik kom vaak samen met Moses Simon. Soms is Rabiu er ook bij. Uitgaan? Dat doen we niet, we drinken ook niet. Maar bij elkaar FIFA spelen, dat moet zeker al eens lukken. Wie dan wint? Laat ons zeggen dat het 50-50 is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties