Standard vecht in hoger beroep de straffen voor de ongeregeldheden in Mechelen aan

Redactie
| 43 reacties
Standard vecht in hoger beroep de straffen voor de ongeregeldheden in Mechelen aan
Foto: © Voetbalkrant.com

Standard heeft zich in hoger beroep verdedigd voor de supportersongeregeldheden op het veld van KV Mechelen. De Rouches vinden het absurd dat ze voor die feiten worden vervolgd.

"Standard vecht de ontvankelijkheid van de vervolging door het Bondsparket aan. In het artikel 287 van het bondsreglement staat dat de Match Delegate zijn verslag alleen mag overmaken aan het parket wanneer er sprake is van incidenten die het normale verloop van de wedstrijd hebben verstoord of van racistische of zwaar beledigende manifestaties. In dat geval maakt het parket het dossier over aan de bevoegde instanties", verklaarde Pierre Lochte, juridisch directeur van Standard.

"In zijn rapport liet de Match Delegate duidelijk optekenen dat er geen incidenten waren die impact hadden op de wedstrijd, dat de veiligheid 'uitstekend' was en dat het algemene gedrag van de uitsupporters 'goed' was. Er ging inderdaad een voetzoeker af, maar op basis daarvan mag het parket geen disciplinaire stappen ondernemen. Dat staat heel duidelijk in het reglement", zei Lochte nog.

Er ging inderdaad een voetzoeker af, maar op basis daarvan mag het parket geen disciplinaire stappen ondernemen.

De 'Match Delegate' constateerde in Mechelen dat een Luikse supporter eerst een object en vervolgens een vuurpijl op het terrein gooide in de buurt van de hoekschopvlag. De Geschillencommissie legde Standard vorige week dinsdag "wegens het repetitieve karakter van de gebeurtenissen" één match zonder publiek en de maximumboete van 5.000 euro op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties