UEFA opent disciplinair onderzoek tegen zowel Besiktas als Lyon voor zware rellen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
UEFA opent disciplinair onderzoek tegen zowel Besiktas als Lyon voor zware rellen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ongeziene taferelen donderdagavond in Lyon. De problemen met de supporters van Besiktas begonnen al uren voor de match, maar in het stadion ging het er helemaal over. Daarop zal UEFA een disciplinair onderzoek starten tegen beide clubs.

Vanuit het uitvak werden projectielen en vuurwerk naar beneden gegooid, waardoor honderden mensen het veld opvluchtten. In de tribunes gingen hele troepen mensen met elkaar op de vuist. De wedstrijd ging uiteindelijk wel door, maar met vijftig minuten vertraging.

Allebei gestraft

UEFA klaagt vanzelfsprekend Besiktas aan omdat de fans vuurwerk hebben afgestoken, met objecten hebben gegooid en voor oproer in de tribunes hebben gezorgd. Maar ook Lyon wordt op het matje geroepen. De club zou onvoldoende maatregelen genomen hebben om de supporters uit elkaar te houden en de trappen waren geblokkeerd. Ook komt er nog een sanctie voor het vuurwerk en de vele fans die het veld opliepen.

Volgende week spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar in Istanbul, ongetwijfeld zullen de veiligheidsmaatregelen aanzienlijk verhoogd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties