Hoezo Kompany een man van glas? Zeven PL-spelers waren de jongste zes seizoenen nóg vaker geblesseerd dan Vince the Prince!

Redactie
| 2 reacties
Hoezo Kompany een man van glas? Zeven PL-spelers waren de jongste zes seizoenen nóg vaker geblesseerd dan Vince the Prince!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany stapelde de jongste seizoenen de blessures op. De kapitein van de Rode Duivels werd steeds meer de man van glas, maar toch is hij allesbehalve de primus van de Premier League.

Sky Sports onderzocht wie de jongste zes seizoenen nu het vaakst geblesseerd was in de Premier League. Kompany prijkt niet op één, en staat zelfs niet op het podium.

Zeven spelers waren de laatste zes jaar immers vaker geblesseerd dan onze landgenoot. Jack WIilshere, door Arsenal verhuurd aan Bournemouth, is de grootste pineut en moest al 895 dagen geblesseerd toekijken. Achter hem volgen Abou Diaby (858 dagen) en Darron Gibson (792 dagen).

Kompany volgt pas op plaats 8. De verdediger van Manchester City die de jongste weken zijn plek weer opeiste, stond al 647 dagen aan de kant.

Vaakst geblesseerde spelers in de Premier League sinds 2011/12

Jack Wilshere895
Abou Diaby858
Darron Gibson792
Tony Hibbert768
Steven Pienaar744
Phil Jones727
Andy Carroll723
Vincent Kompany647
Daniel Sturridge640
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties