Duurste JPL-transfer uit de geschiedenis Tielemans spreekt: "Leuke vermelding op mijn palmares, maar dit is vooral goed voor Anderlecht"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tubeke
| 6 reacties
Duurste JPL-transfer uit de geschiedenis Tielemans spreekt: "Leuke vermelding op mijn palmares, maar dit is vooral goed voor Anderlecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans gaat een zorgeloze zomer tegemoet. De Rode Duivel heeft zijn transferbeslommeringen achter de rug en kijkt uit naar zijn nieuwe start bij AS Monaco.

"Ik ben blij dat ik met een vrij hoofd op vakantie kan vertrekken", blikte Tielemans al even vooruit naar wat hem wacht vanaf zaterdag. "Ik heb lang nagedacht over wat ik ging doen. Ook in mijn privéleven probeer ik alles telkens goed te organiseren."

Monaco heeft me snel omarmd

De 20-jarige Tielemans is zeer matuur voor zijn leeftijd en weet wat hij wil. "Ik voel me zeer goed bij mijn keuze voor Monaco, dat vorige zomer al interesse toonde. De club heeft me snel omarmd. Mijn makelaar (Christophe Henrotay, red.) woont in Monaco en heeft me er rondgeleid."

Met een transfersom van 25 miljoen euro werd Tielemans ook de duurste transfer ooit die uit de Jupiler Pro League vertrok. Het jeugdproduct van Anderlecht loste Marouane Fellaini (22 miljoen) af. "Het is leuk voor mijn palmares dat ik in de geschiedenisboeken sta, maar ik ben er niet mee bezig. Dit geeft vooral Anderlecht extra financiële slagkracht om de ploeg nog meer te versterken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties