Datum: 13/08/2017 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Bosuil
Genk klopt Antwerp in spektakelstuk met 8 (!) goals, mirakel van Vitosha leeft even op
Diederik Geypen
Diederik Geypen en Dirk Pieters vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Genk klopt Antwerp in spektakelstuk met 8 goals

Genk klopt Antwerp in spektakelstuk met 8 (!) goals, mirakel van Vitosha leeft even op
Foto: © photonews

KRC Genk heeft op bezoek bij Antwerp zijn eerste driepunter van het seizoen gepakt. De Limburgers illustreerden voor de pauze hun aanvallende overmacht. De Great Old van zijn kant kon niet realiseren wat tegen Anderlecht en AA Gent wel lukte.

Antwerp hield tegen Anderlecht en en AA Gent twee keer de nul. Dat plannetje viel nu al na 8 minuten in duigen. Joakim Maehle rukte op over rechts en bediende Ally Samatta. De Tanzaniaan legde zijn tweede van het seizoen makkelijk binnen.

Wervelend Genk

De thuisploeg moest uit zijn egelstelling kruipen, maar de blauwhemden bleven komen. Thomas Buffel etaleerde dat hij op z'n 36ste nog niet versleten is. De Genkse kapitein dolde met zijn man en vond Leandro Trossard aan de tweede paal. Die werkte met de kop proper af.

De scherpte die de Great Old - soms zelfs over het randje - in zijn vorige twee duels liet zien, ontbrak nu volledig. Toen Faris Haroun ook nog eens knullig de bal verspeelde, waren de bezoekers helemaal de koning te rijk. Siebe Schrijvers bedankte met zijn derde goal in evenveel matchen.

Even Antwerp

Antwerp leek tegen het canvas te liggen, tot de hoop toch weer groeide. Obbi Oulare zette zijn turbo in gang en stormde alles en iedereen voorbij. Joeri Dequevy bleef koelbloedig om de 1-3 tegen de touwen te schieten.

De Antwerpse tegengoal betekende voor de bezoekers het sein om weer door te duwen. Buffel rolde alweer de flank op. Samatta prikte zijn tweede van de namiddag binnen. De 1-4 vlak voor rust nam het vertrouwen bij de promovendus helemaal weg.

Knotsgek slot

Heel even leek Antwerp nog te reageren. Dequevy mocht in de beginminuten van de tweede periode alleen op Daniel Vukovic afgaan, maar lepelde de bal in het zijnet. De neo-eersteklasser bleef achterin de goals zomaar weggeven. Sinan Bolat loste een kopbal van Samatta. Dino Arslanagic werkte het leer vervolgens ongelukkig in eigen doel.

Match gespeeld zou je denken, tot invaller William Owusu en Arslanagic de score in 2 minuten van 1-5 naar 3-5 brachten. Bij de thuisfans leefde het mirakel van Vitosha even op, want Antwerp zette een fors slotoffensief in. Zowel Stallone Limbombe als Haroun geraakten echter niet meer voorbij de Genkse muur.

Opstellingen

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Dequevy Joeri 82' -
Kone Isaac 75' -
Oularé Obbi A 62' -
Bolat Sinan 90' -
Corryn Alexander 90' -
Arslanagic Dino ⚽ ⚽ 90' -
Batubinsika Dylan 90' -
Duplus Frédéric 90' -
Haroun Faris 90' -
Jaadi Reda A   90' -
Hairemans Geoffrey 90' -
  Bank G Beoordeel
Owusu William 28' -
Randriambololona Zotsara 15' -
Limbombe Stallone 8'  
N'Diaye Mamatou -  
Camus Fabien -  
Ježina Antonijo -  
Rodrigues Ivo -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny   90' -
Khammas Amine 90' -
Brabec Jakub 90' -
Colley Omar 90' -
Mæhle Joakim A 90' -
Berge Sander 90' -
Malinovskiy Ruslan 77' -
Buffel Thomas A 82' -
Schrijvers SiebeA 90' -
Trossard Leandro 90' -
Samatta Mbwana Ally ⚽ ⚽ 68' -
  Bank G Beoordeel
Ingvartsen Marcus 22' -
Heynen Bryan 13' -
Pozuelo Melero Alejandro 8'  
Aidoo Joseph -  
Benson Manuel -  
Jackers Nordin -  
Nastic Bojan -  
Herbeleef Antwerp - KRC Genk

Vooraf