lieLierse SK
beeBeerschot
0-1
28' Hernan Losada (pen)
1-2
Nico Binst 90+6'
2-2
Datum: 13/08/2017 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse sleept in absolute slotfase puntje uit de brand in tumultueuze topper tegen Beerschot Wilrijk
Koen Frans
Koen Frans vanuit Lier
| 0 reacties

Lierse pakt in absolute slotfase een punt tegen Beerschot Wilrijk

Lierse sleept in absolute slotfase puntje uit de brand in tumultueuze topper tegen Beerschot Wilrijk
Foto: © photonews

Zondagmiddag stond op het Lisp de eerste topper van het seizoen in de Proximus League op het programma. Beerschot Wilrijk leek in een tumultueuze wedstrijd aan het langste eind te zullen trekken, maar invaller Nico Binst sleepte in de blessuretijd een puntje uit de brand voor Lierse.

In een sfeervol, maar zeker niet uitverkocht Herman Vanderpoortenstadion begon Lierse fel aan de partij. De thuisploeg kon weliswaar geen grote kansen afdwingen en Beerschot Wilrijk knokte zich gaandeweg in de wedstrijd. Fessou Placca kreeg tweemaal de kans om Mike Vanhamel te kloppen maar de doelman van de Pallieters weerde beide pogingen af.

Iets voor het halfuur trapte Mo Messoudi de bal tegen de arm van Camargo: strafschop. Hernan Losada bleef kalm en trapte de elfmeter netjes binnen: 0-1. In het tumult na de openingsgoal kreeg Messoudi geel en werd de wedstrijd even stilgelegd nadat er bommetjes en vuurwerk tussen beide supportersgroepen over en weer werden gegooid. (Lees HIER meer!)

Opnieuw Losada

Na de korte onderbreking leek Lierse aangeslagen. Beerschot Wilrijk kwam niet meer in de problemen en verdubbelde op een vlijmscherpe tegenaanval de score. Messoudi stuurde Losada op het juiste moment alleen richting Vanhamel en de Argentijn twijfelde niet: 0-2. Op slag van rust kwam Lierse toch weer in de match na een fraai doelpunt van Pierre Bourdin. Wat een zinderende eerste helft!

Lierse-trainer Fred Vanderbiest greep in bij de rust: de bleke Wolke Janssens bleef in de kleedkamer, Yvan Yagan was zijn vervanger. De Pallieters begonnen met goede moed aan de tweede periode: Elgabas, Yagan en Joachim kregen mooie kansen, maar Rafael Romo lag telkens in de weg. Beerschot Wilrijk plooide bij momenten, maar kraakte niet.

Beerschot Wilrijk vergeet het af te maken

Fessou Placca en Tom Van Hyfte kregen aan de overkant nog uitstekende mogelijkheden om Lierse definitief uit te tellen, maar faalden in de zone van de waarheid. Intussen strooide scheidsrechter Wim Smet kwistig met de kaarten: 8 stuks in totaal, netjes verdeeld tussen beide teams.

Lierse bleef hopen, maar Romo leek onklopbaar. Na een communicatiefout achterin dook hij als een kat in de voeten van Aurélien Joachim. De Venezolaanse doelman heeft zich vandaag ongetwijfeld in de harten van de Kielse supporters gespeeld. Met het einde in zicht werd de match nerveuzer en slordiger. En net op het moment dat je het niet meer verwachtte, kwam Lierse alsnog langszij. Nico Binst was goed gevolgd na een afgeweerde kopbal van Frans: 2-2! Een billijk resultaat na een bewogen kraker op het Lisp.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike 90' -
Bourdin Pierre 90' -
Frans Frederic 90' -
Wils Thomas 78' -
Weuts Koen 90' -
El Gabas Mohamed 71' -
Laurent Mégan 90' -
da Silva Camargo Andrei   90' -
Bougrine Sabir 90' -
Joachim Aurélien   90' -
Janssens Wolke 45' -
  Bank G Beoordeel
Yagan Ivan 45' -
Binst Nico 19' -
Boussaid Othman   12' -
Goris Nathan -  
Poelmans Joeri -  
Buysens Ludovic -  
Kasmi Faysel -  

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Romo Rafael 90' -
Dom Joren   90' -
Swinkels Arjan 90' -
Van Den Bergh Jan   90' -
De Jonghe Jimmy 90' -
Pietermaat Tom 90' -
Losada Hernan ⚽ ⚽ 90' -
Van Hyfte Tom 86' -
Messoudi Mohamed A   65' -
Placca Fessou Euloge 90' -
Maes Alexander   90' -
  Bank G Beoordeel
François Guillaume 25' -
Schaessens Jaric   19' -
Essikal Karim 4'  
Boulaouali Didouh Youssef -  
Merlo Manteca Octávio -  
Prychynenko Denis -  
Steelant Quintijn -  
Herbeleef Lierse SK - Beerschot