tubTubeke
cerCercle Brugge
1-1
57' Xavier Mercier (pen)
Datum: 29/10/2017 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Edmond Leburton
Motor Cercle wil maar niet aanslaan: puntenverlies bij de laatste na 'gemiste kansenfestival'

Cercle Brugge speelt 1-1 gelijk op het veld van Tubeke

Cercle Brugge moet nog steeds op toeren komen. Op bezoek bij de laatste in de stand, Tubeke, kwam de Vereniging niet verder dan een 1-1. Nochtans hadden ze kansen genoeg om het laken naar zich toe te trekken.

Cercle Brugge domineerde de eerste helft, maar kon ondanks kansen voor De Belder en Tormin kon de Vereniging niet scoren. Bij de rust stond het nog 0-0, maar bij Cercle waren ze vooral ontevreden over de ref die weigerde een strafschop te fluiten voor een foutop Tormin. Die werd door Laurent met de arm neergehaald.

En bij Cercle leek de concentratie wat weg bij het begin van de tweede helft. Zenke trok de bal voor en aan de tweede paal kreeg Stevance veel te veel ruimte om de 1-0 te maken. Maar vijf minuten later kregen de bezoekers wel een penalty. Nirisarike haalde Tormin onderuit en Mercier zorgde voor de 1-1. Cercle ging vervolgens op zoek naar de tweede goal, maar tevergeefs. Buyl en De Belder verzuimden in de slotfase om hun kansen af te werken.