Gumienny had de Gentse goal wél goedgekeurd: "Niet slim, neem het risico als er een videoref is"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 27 reacties
Gumienny had de Gentse goal wél goedgekeurd: "Niet slim, neem het risico als er een videoref is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als een scheidsrechter zó veel aandacht krijgt, is dat meestal een slecht teken. Nicolas Laforge blijft nochtans volharden dat hij de late goal van Gent tegen Standard terecht affloot, maar vind maar eens iemand die het met hem eens is.

Niemand zag een fout, Laforge zag er zelfs twee (lees hier meer). Ex-scheidsrechter Serge Gumienny ziet het ook niet. "Volgens mij was het ten onrechte. Na de beelden herhaaldelijk bekeken te hebben, zie ik één akkefietje. De man die scoort (Gigot) wroet zich los in een blok van Standard. Daar zou je een overtreding in kunnen zien. Maar ik heb daar een andere mening over", zegt hij in Belang van Limburg.

Ik weet natuurlijk niet waarom Laforge daar fluit

Gumienny

Misschien werd zijn oordeel vertroebeld door de druk? "Je ziet aan zijn lichaamstaal dat hij van plan is na die corner voor 't minste te fluiten. Dat kan met voorgaande feiten in die match te maken hebben. Of met zijn vorige wedstrijden, want hij heeft enkele moeilijke matchen achter de rug."

Pas je aan aan de videoref!

"Toch vind ik het niet slim, als je weet dat er een videoref aanwezig is", vindt Gumienny. "Ik heb het al eerder gezegd. Neem in dat geval het risico dat je mis bent. Je kan nadien altijd terugkomen op een beslissing. Het wijst in ieder geval op onzekerheid bij de ref." En dat is natuurlijk nooit goed...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties