Stand van zaken in 1B: Zij vechten voor promotie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Stand van zaken in 1B: Zij vechten voor promotie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu 2017 naar het verleden verwezen is, kunnen we al een eerste duidelijke balans opmaken van wat er nog op het spel staat voor de teams in 1B. Vandaag behandelen we de kanshebbers op promotie.

Beerschot Wilrijk

De promovendus staat -toch enigszins tegen de verwachtingen- al met één been in de Jupiler Pro League. Beerschot Wilrijk pakte de eerste periodetitel en staat ook aan kop in de algemene stand.

Als het de inhaalwedstrijd tegen Tubeke kan winnen, komt het zelfs op twee punten van het sterk gestarte Lierse in de tweede periodestand. Dan zou een finale zelfs niet meer nodig zijn. Het mooiste aan het verhaal van Beerschot Wilrijk is het grote aantal spelers dat zich telkens aan een hoger niveau weet aan te passen.

Lierse

Lierse miste de boot in de eerste periode, maar staat na de komst van coach Will Still mooi aan kop van de tweede periode. De Pallieters zullen hun kern wellicht niet meer extra stofferen in de winterstop, maar behouden het vertrouwen in de jongens die het dit seizoen al aardig deden.

Met één punt voorsprong op Cerlce Brugge, drie op OHL en mogelijk twee op Beerschot Wilrijk belooft het wel nog een spannende strijd te worden.

OH Leuven

Als je OH Leuven een prijs kan geven dit seizoen, is het die van de regelmaat. Momenteel staat het op de derde plaats in de tweede periode en in de eerste periode eindigden de Leuvenaars op plek twee.

Alleen koop je er weinig voor, vraag dat maar aan Lierse dat vorig seizoen het meeste punten haalde over het hele seizoen, maar toch de boot miste. Met de steun van Leicester City werd stevig geïnvesteerd en dat zou na de winterstop moeten renderen.

Cercle Brugge

Cercle Brugge was voor velen, ook voor ons, dé favoriet om dit seizoen de sprong terug naar de hoogste afdeling te maken. De Bruggelingen deden énorm veel transfers waaronder enkele grote namen.

Toch was dat niet altijd te zien op het veld. In de eerste periode moest iedereen de aanpassingsperiode doorlopen, naarmate het seizoen naar z'n eind loopt, gaat het beter en beter. Wie weet heeft AS Monaco dan toch nog een dochterclub in de hoogste klasse volgend seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties