Izquierdo geeft Vormer advies voor de Gouden Schoen: "Feesten als zot en de dag erna Standard van de mat spelen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Izquierdo geeft Vormer advies voor de Gouden Schoen: "Feesten als zot en de dag erna Standard van de mat spelen"
Foto: © photonews

Volgende week woensdag weten we wie José Izquierdo opvolgt in de verkiezing van de Gouden Schoen. Topfavoriet is oud-ploegmaat van de Colombiaan Ruud Vormer.

De verkiezing van vorig jaar was er eentje met veel toeters en bellen. De vleugelaanvaller vierde zijn Gouden Schoen met een uitbundig feestje, zoals we van hem gewoon zijn. Vormer zal het volgens Izquierdo anders aanpakken.

"Er is maar één 'Izquierland', 'Vormerland' klinkt absoluut niet", lacht Izquierdo in Het Laatste Nieuws. "Dat is trouwens zijn stijl niet. Hij is heel wat relaxter dan ik, niet zo gek. Hij zou het met zijn familie moeten vieren. En met de fans, ze houden van hem omdat hij met zijn 'No Sweat, No Glory' zo goed bij Club Brugge past. Hij staat symbool voor de club."

Bekerreturn

Daags na de Gouden Schoen speelt Club zijn bekerreturn tegen Standard. Een vervelende datum in de agenda, wetende dat blauw-zwart een 4-1-achterstand moet ophalen. "Wie vindt dát uit?!", vraagt Izquierdo zich terecht af. "Nu, hij kan de Schoen in ontvangst nemen, feesten als zot en op adrenaline Standard van de mat spelen. Eén keer in een carrière moet dat kunnen, een nacht doorfeesten. Ik heb het ook gedaan. (grijnst) Al had ik natuurlijk geen match de volgende dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties