Tovenaar Vanderhaeghe bracht Gent op zucht van derde en tweede plek: "Dit is een mirakel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Tovenaar Vanderhaeghe bracht Gent op zucht van derde en tweede plek: "Dit is een mirakel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe kende een enorm straf parcours met zijn AA Gent. De Bekeruitschakeling was de enige kleine smet op het blazoen. Zeker nu onder meer Anderlecht aan het zwalpen staat, zit AA Gent steeds dichter bij dat felbegeerde Champions League-ticket.

Gent pakte onder Vanderhaeghe een ijzersterke 37/51 en staat op een zucht van de derde plaats. "Dit had ik niet kunnen dromen, de afstand was te groot toen ik aankwam", aldus Yves Vanderhaeghe. "Niemand had dat hier verwacht."

Het Champions League-ticket komt in de buurt. "Champions League? Daar hangt een financieel plaatje vast. Als we dat kunnen halen, zou dat een mirakel zijn. Die doelstelling was hier eigenlijk al bijgesteld, dus dat zou fantastisch zijn."

Mijn ploeg kan een match bepalen en op het resultaat spelen

-Yves Vanderhaeghe

Toch ziet hij nog mogelijkheden tot beterschap. "Als we nog beter gaan spelen, gaan we nog meer punten pakken en op verplaatsing ook winnen. Het wordt niet altijd benadrukt in punten of goed spel, maar mijn ploeg kan een match bepalen en het resultaat spelen", ziet Vanderhaeghe de belangrijkste oorzaak voor de remonte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties