Debat van de week: moet er een regel komen om scheidsrechters tegen kritiek te beschermen?

Debat van de week: moet er een regel komen om scheidsrechters tegen kritiek te beschermen?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe, Francky Dury, Glen De Boeck, Dennis van Wijk, Claude Makélélé,... Het is een greep uit de trainers die na de voorbije speeldag kritiek leverden op de scheidsrechterlijke beslissingen. De vraag van vandaag: vinden jullie dat ze daarvoor bestraft moeten worden.

Toegegeven, het is een moeilijke vraag. De KBVB kondigde zelf ook eerst mogelijke sancties aan, maar bedekte het daarna wel met de mantel der liefde. Ook omdat ze begrepen dat er frustratie was bij veel trainers omwille van verkeerde beslissingen.

Er is ooit een pact getekend dat de trainers geen kritiek meer zouden geven, maar dat is ook al lang bij het oud papier beland. Voetbal is emotie en dat vindt nogal eens makkelijk zijn weg naar buiten. Zeker als de belangen zo groot zijn als nu...

Yves Vanderhaeghe was één van de trainers die snoeiharde kritiek had.

Maar wat vinden jullie? Moet een scheidsrechter buiten schot blijven bij de trainers? Moet er een regel komen dat coaches systematisch bestraft worden indien ze te ver gaan in hun insinuaties of verwijten? 

Zo werd ref Visser door het Gentse publiek verweten voor alles wat niet mooi was. En Yves Vanderhaeghe reageerde daar zo op: "Natuurlijk zijn die allemaal in de eerste plaats supporter van AA Gent, maar als je zoveel fouten maakt is het logisch dat het publiek reageert."

Moet er een reglement komen om refs tegen kritiek van trainers te beschermen?

16%
20%
64%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties