Genk en Club Brugge serveren leuk voetbal zonder winnaar
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk

Genk en Club Brugge spelen 1-1 gelijk

Club Brugge heeft opnieuw niet kunnen winnen. De clash op het veld van Racing Genk eindigde vrijdagavond na een bijzonder boeiende partij op een 1-1 gelijkspel.

Voor deze partij wijzigde Leko zijn ploeg op één plaats in vergelijking met Standard: Cools out, Diatta in. Philippe Clement begon met Wouters en Mata in de plaats van Maehle en Ndongala.

Het balbezit was in de aanvangsfase voor de thuisploeg, Leko hield zijn troepen massaal achter de bal. De eerste dreiging kwam van Pozuelo die het leer in de handen van Gabulov plaatste.

Nog voor het kwartier had de 1-1 op het scorebord kunnen staan, maar doelmannen Gaboluv en Vukovic stonden pal. Eerst liet Trossard de 1-0 liggen oog in oog met de Brugse doelman, kort daarna pakte Vukovic uit met een knappe redding op een schot van de inlopende Vormer.

Club Brugge nam de wedstrijd stilaan meer in handen en de thuisploeg mocht zijn doelman danken want hij zorgde dat het aan de rust nog 0-0 stond. Vukovic hield op het halfuur Vanaken van de openingstreffer en op slag van rust redde hij op een inzet van Vormer.

Misschien moest de bal wel op de stip toen Diaby neerging na duel met Colley. Na het uur barstte de wedstrijd volledig open. Wesley opende de score voor blauw-zwart na een puike assist van Diaby. Lang stond de voorsprong niet op het bord want Trossard maakte met een bijzonder fraaie kopbal al snel weer gelijk. (1-1)

Genk kwam nog dicht bij het winnende doelpunt toen Trossard de bal enig mooi op de lat plaatste. Club stapelde de hoekschoppen op, maar kon er onvoldoende gevaar uit puren. Genk schiet niets op met één puntje, Anderlecht kan mogelijk twee puntjes inlopen op blauw-zwart.