Jan Vertonghen over zijn mooiste moment bij de Rode Duivels en zijn favoriete ploegmaat: "De rode draad in mijn carrière"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Tubeke
| 1 reacties
Jan Vertonghen over zijn mooiste moment bij de Rode Duivels en zijn favoriete ploegmaat: "De rode draad in mijn carrière"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Exact 11 jaar geleden maakte Jan Vertonghen uitgerekend tegen Portugal zijn debuut voor de Rode Duivels. Vandaag speelt hij - opnieuw tegen Portugal - zijn 100e interland voor België. Tijd om zijn mooiste moment tot dusver te kiezen.

De mooiste momenten kwamen er volgens Vertonghen vier jaar geleden, toen onze Rode Duivels in de kwarffinales uitgeschakeld werden op het WK in Brazilië. "Het mooiste moment was die goal tegen Zuid-Korea", aldus de verdediger. "Maar de match tegen de VS, dat was één van de mooiste matchen die ik ooit heb gespeeld", doelt Vertonghen op de achtste finale in 2014. 

Met één speler heeft hij een speciale band in het bijzonder. "Met wie ik de beste band op en naast het veld heb? Ik weet niet of hij er die eerste match bij was, maar Mousa (Dembélé) is een soort van rode draad in mijn carrière. Als ik er een speler moet uitpikken, dan is hij het wel."

Sinds 11 jaar

"Hij is één van mijn beste vrienden geworden. We speelden al samen toen we 11 jaar waren. Ik ging daarna naar Ajax, maar tijdens onze eerste interland samen hebben we elkaar opnieuw gevonden. We zijn steeds meer naar mekaar toegegroeid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties