Allerlaatste keer 'Binneuh!' op een WK voor Frank Raes: "Dit is geen in memoriam, hé!" en "Als het binnen is, zal ik het zeggen - anders niet"

Allerlaatste keer 'Binneuh!' op een WK voor Frank Raes: "Dit is geen in memoriam, hé!" en "Als het binnen is, zal ik het zeggen - anders niet"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Raes zal zaterdag (meer dan waarschijnlijk) zijn laatste WK-match als commentator afwerken. België - Engeland wordt zijn Waterloo, maar: "Dit is geen in memoriam hé"

Raes maakte in Villa Sporza de vergelijking met 32 jaar geleden: "Mexico 1986, dat was helemaal onverwacht. De groepsfase met Mexico, Irak en Paraguay was toen slecht en er waren geen verwachtingen. Nu was de druk veel groter, nu werd het verwacht en moesten de Duivels die halve finales halen. De comeback tegen Japan, de match tegen Brazilië is te vergelijken met die van de USSR toen."

"Toen was het echt vanuit het niets dat het kwam. De Sovjet-Uniet maakte heel veel indruk, wij waren kansloos en toch wonnen wij. Dat was episch. Of dat nu hoger of lager in te schatten is, dat is heel erg moeilijk om in te schatten."

Binneuh! 

Ook over de halve finale tegen Frankrijk had hij nog iets te zeggen: "Frankrijk tegen ons? Dat was misschien cynisch en een beetje lafhartig, maar we hadden er maar een oplossing voor moeten voor vonden. Onze laatste periode was wat een anticlimax voor ons en dat is jammer, want het is wat het is."

Zaterdag wordt de laatste wedstrijd van Raes op een WK normaal gezien: "In principe wordt het mijn laatste WK, maar ik denk nog niet verder dan dat. Ik stond er nog niet stil bij. Ik ga die match doen zoals ik alle matchen doe. Ik ben nog niet dood, het is geen in memoriam of zo. Als het binnen is, zeg ik binnen - anders niet. Het moet binnen zijn. En voor vorst, voor vrijheid en voor recht? Dat zal ik zeggen, ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties