Standard zet in op de jeugd met debuut van Balikwisha (19): "'Onze kleine' heeft iets extra"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Hermès Van Damme vanuit Lokeren
| 3 reacties

Standard-kapitein Pocognoli ziet jeugdproduct Balikwisha (19) groeien

Standard zet in op de jeugd met debuut van Balikwisha (19): "'Onze kleine' heeft iets extra"

Jeugdproduct William Balikwisha (19) maakte in Lokeren zijn competitiedebuut voor de Rouches en had meteen zijn aandeel in het doelpunt van Samuel Bastien. Sébastien Pocognoli is een fan.

De kapitein, die zelf nog bij de jeugd van Standard speelde, verwelkomt jongens uit l'Académie met plezier in de A-kern. "Ik ben blij voor 'onze kleine' William, het doet echt deugd om die jongens te zien doorstromen. Ik ben er altijd om ze te helpen en tegelijkertijd met de voeten op de grond te houden", verklaarde hij na de zege in Lokeren.

De assist kreeg Balikwisha niet, maar de middenvelder had wel een groot aandeel in de opbouw van het laatste doelpunt. "Toen ik zijn reactie zag, dacht ik dat hij had gescoord en ging ik hem feliciteren met zijn doelpunt", lachte Pocognoli

"Maar hij werkt altijd goed op training en krijgt nu zijn beloning. Soms zie je van die jonge gasten waarvan je zegt 'die heeft iets extra' en William is zo iemand. Zulke talenten vormen een sterke basis voor de club." Een kwestie van tijd voor zijn eerste basisplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties