Makelaar zet Belgenregel op de helling: straks zonder Belgen op wedstrijdblad?

Makelaar zet Belgenregel op de helling: straks zonder Belgen op wedstrijdblad?

Het is weer wat... Volgende dinsdag staat er voor de Brusselse handelsrechtbank een belangrijke zaak voor het Belgische voetbal op het programma. Makelaar Daniel Striani heeft immers klacht neergelegd tegen de Belgische voetbalbond. Reden? Hij vindt de regel over Belgen illegaal.

Dat meldt HLN vandaag. Die regel stipuleert dat er minstens zes Belgen of in België opgeleide spelers op het wedstrijdblad moeten staan. Daarvan moeten er twee voor hun 21ste minstens drie jaar in ons land hebben gespeeld. Striani vindt dat het systeem zijn werk als makelaar bemoeilijkt en nam met Jean-Louis Dupont en Martin Hissel twee advocaten in de arm. 

Op 11 september starten de pleidooien voor de Handelsrechtbank in Brussel. Een uitspraak kan binnen de twee maanden vallen. De regel zou in strijd zijn met de Europese vrijheden. "Meer bepaald met het vrije verkeer van personen en de vrije dienstverlening. Striani vindt dat het zijn beroep als makelaar bemoeilijkt. Door die regel kan hij een reeks buitenlandse spelers niet naar België brengen", klinkt het bij advocaat Hissel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties