Scheidsrechter van het Jaar Bram Van Driessche over zijn ambities: "Ik wil ooit een absolute Belgische topper fluiten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Scheidsrechter van het Jaar Bram Van Driessche over zijn ambities: "Ik wil ooit een absolute Belgische topper fluiten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bram Van Driessche (33), werd de laureaat van de allereerste Scheidsrechter van het Jaar-trofee, uitgereikt door de lezers en journalisten van Voetbalkrant.com. Zijn voorbije seizoen zette hem op de kaart, maar daarmee is de kous niet af.

Voor Van Driessche kwam zijn uitstekende seizoen en bijhorende trofee toch een beetje als een verrassing. “Ik begin aan mijn vijfde seizoen in eerste klasse en vorig seizoen heb ik een aantal stappen kunnen zetten, waarvan ik niet verwacht had dat ik ze kón zetten. Ik werd semi-prof en dat heeft me de kansen gegeven om fysiek en mentaal sterker te worden.”

Dat bleef niet zonder gevolgen. “Je kan op die manier de druk van de grotere matchen beter aan. Je kan ook doelgerichter trainen en het heeft ervoor gezorgd dat ik een hoger niveau kan halen.” De Oost-Vlaming, die ook nog jeugdvoorzitter is bij KVV Sint-Denijssport, voelt aan dat er nog meer in de tank zit.

Europese droom

“Ik droom voorzichtig van een Europese carrière. Voor mij zou het een eer en een bekroning zijn om mijn land te vertegenwoordigen als scheidsrechter. Dat drijft me om steevast zo goed mogelijk te presteren. Die keuze ligt uiteraard niet in mijn handen, maar waar ik wel invloed op kan uitoefenen is mijn eigen niveau. Dat probeer ik zo hoog mogelijk te houden en hopelijk komt die kans er ooit. Ik blijf echter realistisch en ik hou de voeten op de grond, maar dromen mag.”

Momenteel is de ref in Kosovo om samen met Lawrence Visser Bart Vertenten bij te staan in de eerste officiële wedstrijd van het land in het nagelnieuwe nationale stadion in Pristina. Maar ook in eigen land heeft hij nog doelstellingen. “Eens je grotere wedstrijden mag en kan fluiten, wil je alleen maar meer. Het is een microbe.”

Ik wil topmatchen fluiten én die ook tot een goed einde kunnen brengen, dat is mijn ambitie

“Ik floot vorig seizoen Brugge-Genk. Dat was een partij met vier key moments.” Er waren meerdere strafschopfases en die werden correct beoordeeld door Van Driessche en dat in een kolkend Jan Breydel.“Ik zou heel graag ooit een absolute topmatch fluiten (genre Club-Anderlecht, nvdr.). Ik wil topmatchen fluiten in België én die ook tot een goed einde kunnen brengen, dat is mijn ambitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties