Kersverse Rode Duivel zag de donkerste kant van het voetbal: "Wie mij toen had gezegd dat ik vier jaar later zou debuteren bij de Rode Duivels, had ik nooit geloofd"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties

Kersverse Rode Duivel Birger Verstraete zag bij Moeskroen de donkerste kant van het voetbal

Kersverse Rode Duivel zag de donkerste kant van het voetbal: "Wie mij toen had gezegd dat ik vier jaar later zou debuteren bij de Rode Duivels, had ik nooit geloofd"
Foto: © photonews

Een voetbalcarrière neemt soms rare kronkels, vraag dat maar aan Birger Verstraete. De kersverse Rode Duivel heeft er op zijn 24ste al een uitgebreid parcours opzitten.

Verstraete debuteerde als tiener bij Club Brugge, maar kon er nooit helemaal doorbreken. Tussen 2014 en 2015 voetbalde hij een jaar op huurbasis bij Moeskroen, een uitleenbeurt die niet voor de kentering zorgde.

"Wie na Moeskroen had gezegd dat ik vier jaar later mijn debuut zou maken bij de Rode Duivels, had ik nooit geloofd", kijkt Verstraete in Het Nieuwsblad terug op die periode.

"Bij Moeskroen mocht ik trainen zo veel ik wilde, ik wist dat ik daar door bepaalde factoren (spelers die van het bestuur móésten spelen, red.) nooit in de ploeg zou raken. Dat is om gek van te worden. Of ik nu goed of slecht trainde, dat maakte niet uit. Ik ben er mentaal sterker door geworden. Ik heb daar de donkerste kant van het voetbal gezien."

Een vechter

Verstraete trok naar KV Kortrijk, versierde een transfer naar AA Gent en werd er een basisspeler. "Ik ben nu een vechter. Ik geef niet op en blijf altijd nuchter. Dat zijn eigenschappen die me hebben gebracht tot waar ik nu ben. En ik besef heel goed: dit is maar een momentopname. Ik ben maar zo goed als de laatste wedstrijd die ik speelde. Dat heb ik zelf in handen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties