Mujangi Bia is officieel van Lokeren: de missing link?
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 17 reacties

Is Geoffrey Mujangi Bia de missing link die Sporting Lokeren nodig had?

Mujangi Bia is officieel van Lokeren: de missing link?
Foto: © photonews

Geoffrey Mujangi Bia heeft donderdag zijn contract voor één seizoen met optie ondertekend bij Sporting Lokeren. Is hij de missing link die er al zo lang niet meer is op Daknam?

Al twee jaar lang komt in Lokeren hetzelfde probleem naar boven: te weinig snelheid en technisch vermogen in de aanval. Dat profiel was dan ook een prioriteit in de zomermercato. 

Het bleef echter lang stil qua transfers en op Transfer Deadline Day leek er - ondanks het ontslag van sportief directeur Willy Reynders - toch iemand te komen. Er was een akkoord met het Poolse Jagiellonia over Przemyslaw Frankowski, maar de club trok letterlijk vijf minuten voor het sluiten van de transfermarkt de stekker uit de deal. Geen nieuwe aanvaller en een zware kater voor Lokeren.

Maar in het begin van deze week kwam hij uit het niets dan toch: Geoffrey Mujangi Bia (29) was als transfervrije speler gratis op te pikken. Is hij nu de oplossing waar Lokeren al zo lang naar zoekt?

Op papier alleszins wel: snel, creatief, explosief én hij kent de competitie van zijn periodes bij Charleroi en Standard. Maar in de praktijk zijn er vraagtekens. Bia is immers niet meer de speler die Rode Duivel was in 2009. En aangezien hij in Turkije nauwelijks aan de bak kwam, zal het matchritme nog niet op peil zijn. Bovendien knalde hij vroeger in de Belgische top, maar bij Lokeren is het wel heel anders voetballen. 

Trainer Peter Maes lijkt zich hier wel goed van bewust en probeert de nieuwkomer wijs te maken dat het wellicht de laatste kans is om zijn carrière te herlanceren. Of de speler een succes wordt, zal uiteindelijk moeten blijken vanaf zijn debuut binnen twee à drie weken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties