Datum: 16/09/2018 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Het Kuipje
Sterk Westerlo smeert met overtuigende cijfers Lommel een eerste nederlaag aan en staat riant aan kop in 1B
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Westerlo

Westerlo wint thuis eenvoudig met 4-1 van Lommel en staat steviger aan kop

Westerlo heeft aan het langste eind getrokken in de topper in 1B. De ploeg van Bob Peeters won overtuigend en gemakkelijk van promovendus en nummer twee Lommel. Jens Naessens scoorde twee keer in de 4-1 zege.

Wie voor de start van de competitie voorspeld had dat Westerlo en Lommel na 5 speeldagen de nummers één en twee in 1B zouden zijn, werd wellicht gek verklaard. Maar beide ploegen namen het op speeldag 6 tegen elkaar op, met als inzet de leidersplek. Bob Peeters koos voor dezelfde 11 namen als vorige week, Tom Van Imschoot kon opnieuw op Bistindou rekenen en zette Claes op de bank.

Snelle voorsprong

Westerlo nam een snedige start en kwam na amper 2 minuten al op voorsprong. Naessens werkte een voorzet knap in doel en zette de Kempenzonen al vroeg op rozen. In een attractief openingskwartier waren er kansjes aan beide kanten, al mocht El Banouhi van geluk spreken dat hij zijn eigen doelman niet verschalkte met een kopbal.

Lommel stak af en toe de venster aan het neus, maar na een mooie aanval via Henkens en Rocha beroerde Valcke de bal met de arm. Van Langendonck werd te weinig op de proef gesteld. De betere kansen waren voor Westerlo, al stond Naessens nipt buitenspel toen hij zijn kopbal gered zag worden.

Van Eenoo met een beauty

Net wanneer het wachten was op een nieuwe kans, achtte Van Eenoo zijn moment gekomen. Met een fantastische zwieper stond Coucke aan de grond genageld en ook de 2-0 op het bord. Enkele minuten later hield de bezoekende doelman diezelfde Van Eenoo met een puike redding van de 3-0.

Lommel had in de eerste 45 minuten weinig in de pap te brokken, de 2-0 ruststand was dan ook niet helemaal niet onverdiend. Na de pauze werd de Lommelse pil nog wat bitterder. Coucke bracht eerst nog redding, maar Naessens kon met zijn tweede van de namiddag de 3-0 eenvoudig in doel leggen.

Overtuigende zege

En ook de 4-0 volgde. Deze keer was Abrahams, één van de smaakmakers in 1B dit seizoen, de afwerker van dienst. De 4-1 van Rocha viel uit de lucht, maar een attente Van Langendonck moest zijn ploeg daarna nog  2 keer rechthouden. De opflakkering van de bezoekers was echter slechts van korte duur.

Lommel kreeg in het laatste kwart de bal, maar zonder noemenswaardige kansen. Het bleef 4-1, waardoor Lommel op speeldag 6 dan toch een eerste keer verloren heeft. Westerlo doet dan weer een uitstekende zaak in de stand en telt 4 punten voorsprong op eerste achtervolgers Beerschot Wilrijk en Lommel.