Westerlo meer dan een maatje te groot voor Lommel: "Een serieuze slag, maar misschien hebben we dat ook wel eens nodig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Westerlo
| 6 reacties
Westerlo meer dan een maatje te groot voor Lommel: "Een serieuze slag, maar misschien hebben we dat ook wel eens nodig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lommel heeft zijn start in 1B niet gemist, maar de jongens van Tom Van Imschoot liepen zondag wel tegen een eerste nederlaag aan. Westerlo was een maatje te groot voor de Limburgers en dat besefte ook Robin Henkens, die een verleden heeft in het Kuipje.

"We begonnen erg slecht", vertelde de centrale middenvelder. "Na 2 minuten stonden we al 1-0 achter. Westerlo is een ploeg waar je niet tegen wil achter komen. We hebben heel de match lang achter de feiten aangelopen. We kregen dan ook nog snel de 3-0 en 4-0 omdat ze aan 100% afwerkten. We hebben daar weinig tegenover gesteld. Het was een verdiende overwinning."

Zeker in de eerste helft had de promovendus geen verhaal tegen de sterke Westelse organisatie. "We voetbalden wel goed van achteruit, maar vooraan konden we de bal niet bijhouden. Die tweede goal (van Lukas Van Eenoo, red.) week dan ook nog eens af. Het zat er vandaag niet in, maar alle credits voor Westerlo."

"We waren niet op de afspraak en dat mag ons niet te vaak overkomen" - Robin Henkens

Verliezen tegen je ex-club, nooit leuk natuurlijk. "Ik kon hier ook blijven, maar dat heb ik niet gedaan. Ik kom hier wel graag terug. Ik ben hier ook niet met ruzie vertrokken", vervolgt Henkens. "Het had natuurlijk leuker geweest om met drie punten te vertrekken. We waren niet op de afspraak en dat mag ons niet te vaak overkomen."

Al kan die nederlaag na 2 overwinningen en 3 draws toch wel gerelativeerd worden. "De manier waarop blijft toch zuur", zegt de ex-speler van Genk, KV Mechelen en Waasland-Beveren. "Dit is een serieuze slag, maar misschien hebben we dat ook wel eens nodig. We moeten hieruit leren. Het was niet goed, maar volgende week is er een nieuwe match", blijft Henkens positief. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties