Genk-coach Philippe Clement laat minstens vier basispionnen aan de kant
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 41 reacties

Genk-coach Philippe Clement roteert tegen Lommel

Genk-coach Philippe Clement laat minstens vier basispionnen aan de kant
Foto: © photonews

KRC Genk speelt woensdagavond de Limburgse derby tegen Lommel SK. Coach Philippe Clement gaat enkele sterkhouders rust gunnen.

Trossard, Malinovskyi en Samatta worden gespaard. Ook Uronen, die een trap op de kuit kreeg, ontbreekt. Nastic (rood in de bekerfinale van vorig seizoen) is er eveneens niet bij, waardoor Aidoo nog aan de selectie werd toegevoegd. "Er zal een aantal andere spelers aan de aftrap komen", geeft Clement aan in Het Belang van Limburg.

"Om voor extra scherpte te zorgen? Niet direct, op dat vlak heb ik nog geen reden tot klagen gehad. Maar al onze kernspelers doen het zo goed op training, dat ze speelkansen verdienen. Ze mogen overigens ook niet te zeer hun best willen doen om zich te tonen. Want dat zou contraproductief kunnen werken."

Altijd een lastige klant

De Genkse T1 is op zijn hoede voor een lastige bekeravond tegen Lommel. Clement kwam de groen-witten al drie keer op rij tegen. "Met Club moesten we een achterstand goedmaken, vorig seizoen met Waasland-Beveren werd het een nog zwaardere avond na de rode kaart voor rust van Thelin. Makkelijk was het dus nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties