Waarom afwezigheid van onderzoeksrechter Raskin een probleem is voor Bayat en co.

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Waarom afwezigheid van onderzoeksrechter Raskin een probleem is voor Bayat en co.
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mogi Bayat blijft middenin de storm. De topmakelaar werd maandag uit zijn cel gehaald voor een nieuw verhoor en het wegvallen van onderzoeksrechter Joris Raskin heeft ook voor hem gevolgen.

De verdediging van Bart Vertenten diende een wrakingsverzoek in tegen onderzoeksrechter Joris Raskin, waardoor die voorlopig geen onderzoeksdaden meer kan stellen. Tom Bauwens, die Mogi Bayat samen met Jean-Philippe Mayence bijstaat, legt uit waarom dat voor iedereen grote problemen geeft.

Geen vrijheid en geen geld

"Als wij menen dat onze cliënt na viermaal te zijn verhoord alles verteld heeft en wij van oordeel zijn dat zijn hechtenis niet langer nodig is, kunnen we op dit moment niet aan de onderzoeksrechter vragen om hem eventueel in vrijheid te stellen", zegt Bauwens in Het Nieuwsblad.

"Een ander probleem stelt zich met betrekking tot de beslagen, die op diverse bankrekeningen rusten", gaat hij verder. "We kunnen nu niet aan de onderzoeksrechter vragen om die beslagen op te heffen, zoals bijvoorbeeld het beslag op de huishoudrekening waarmee het eten voor de kinderen betaald wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties