Datum: 08/12/2018 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Het Kuipje
KV Mechelen neemt na rust vlot afstand en blijft in het spoor van Beerschot Wilrijk

Westerlo kan KV Mechelen slechts een helft in bedwang houden

KV Mechelen neemt na rust vlot afstand en blijft in het spoor van Beerschot Wilrijk

Een prijs voor hoogstaand voetbal zal de streekderby tussen Westerlo en KV Mechelen niet krijgen. De leider in eerste klasse B is wel weer een soevereine driepunter rijker. Na de pauze brak het Kempense verzet, waardoor KVM in de tweede periode in het zog van Beerschot Wilrijk blijft.

Door de flanken goed te gebruiken zette Westerlo de Mechelse defensie aan het werk in het aanvangsfase. De thuisploeg wilde tonen dat het niet enkel van plan was om te verdedigen en zette zo gedurende een kwartier zijn voet naast die van de leider.

Nadien sloeg de motor van KV Mechelen heel even aan: het kreeg vat op het middenveld en kwam vaker dreigen. Een trap van Storm ging niet ver over. Een voorzet van de vaak gezochte linkerflankspeler lag ook aan de basis van het volgend doelgevaar. De Camargo kon lichtjes beroeren, de bal rolde nipt voorlangs.

Brilscore aan de rust

Dat was het dan ook wel zowat, want hierna kwam er terug meer evenwicht in het spel. De grootste dreiging vanwege Westerlo was ook eerder schuchter. Buyl kwam vanop links naar binnen. Verrips had toch wel wat moeite met diens schot.

Engvall breekt de ban

Zo snel mogelijk de ban breken was de opdracht voor de Mechelaars en dat hadden ze wel goed begrepen. Ze deden er in de tweede helft nog geen vier minuten over. Engvall duwde de lage voorzet van Storm tegen de touwen. Op het uur leverde diezelfde Storm zijn tweede assist, de Camargo kwam op het scorebord.

Westerlo probeerde wel iets te doen aan de achterstand, maar kreeg op offensief vlak toch zo weinig klaar. Het moest hopen om via een stilstaande fase iets te forceren. Op die manier lukte het ook voor Westerlo, maar op dat moment was KV Mechelen al lang zeker van de overwinning.

Een eigen doelpunt van Soumah maakte de avond nog ietsje pijnlijker voor Westerlo. De verdediger scoorde ook nog wel in het andere doel. De thuisploeg besloot een hoekschop uit te voetballen. Soumah schoot de voorzet van Abrahams prima in. Niet dat dat iets veranderde aan het feit dat KV Mechelen zijn plicht deed, zonder groots te voetballen.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Ghandri Nader 90' -
Dewaele Gilles 76' -
Soumah Noel ⚽ ⚽ 90' -
Corstjens Wouter   90' -
Buyl Stephen 64' -
Alessandro Alessio 90' -
Janssens Christophe 90' -
Van Eenoo Lukas   90' -
Abrahams Kurt A   90' -
Petrov Sava 72' -
  Bank G Beoordeel
Gboho Ambroise 26' -
De Schryver Guillaume   18' -
Oto'o Zue Junior Randal 14' -
Biset Maxime -  
Van Hout Kristof -  
Van Den Bogaert Bryan -  
Antunes Fabien -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Verrips Michael 90' -
Bagayoko Mamadou 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Mera Cáceres Germán 90' -
Bijker Lucas 90' -
Van Damme Joachim 90' -
Kaya Onur 87' -
Schoofs Rob 90' -
Storm Nikola A A 83' -
De Camargo Igor 79' -
Engvall Gustav 90' -
  Bank G Beoordeel
Togui William 11' -
Tainmont Clément 7'  
De Witte Seth 3'  
Matthys Tim -  
Castro Bram -  
Cocalic Edin -  
Cornet Mathieu -  
Herbeleef Westerlo - KV Mechelen