Reactie Nikola Storm pakt uit met opmerkelijke statistieken: "Dat is me nog niet overkomen"

Nikola Storm pakt uit met opmerkelijke statistieken: "Dat is me nog niet overkomen"
Foto: © photonews

De man van de match in Westerlo - KV Mechelen was ontegensprekelijk Nikola Storm. De flankspeler leverde liefst drie assists. Van die derde kwam wel een owngoal voort. Of die telt, is dus voor discussie vatbaar. In elk geval blijft het opmerkelijk.

Ook voor de speler zelf was het een primeur. "Dat is me nog niet eerder overkomen. Het maximum aantal keren dat ik beslissend was in één match, was twee keer. Ook al resulteerde die ene bal dan wel in een owngoal, het doet vooral goed om bij alledrie de doelpunten betrokken te zijn."

Storm wist ook goed waarmee hij bezig was toen hij het voorbereidende werk voor die goals voor zijn rekening nam. "Ik zette tweemaal een goede actie op en trapte een lage schuiver voor doel. Dat is altijd gevaarlijk. Als een verdediger zijn voet tegen de bal zet, is het dan ook doelpunt."

Westerlo favoriete tegenstander

Tegen Westerlo schittert de ex-OHL'er wel vaker. "Ik weet niet hoe dat komt. Ze spelen in een vijfmansdefensie. Dan heb je wel iets meer ruimte en kan je altijd tussen twee verdedigers in spelen. Met Engvall en mezelf hebben we dan twee wendbare jongens voorin. Ik voel de laatste weken dat ik meer de actie kan maken. Voordien had ik wel een dipje, maar de coach blijft me elke week steunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties