Wat als ...? Enkele gekke scenario's op een rij rondom de bekercampagne

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 67 reacties
Wat als ...? Enkele gekke scenario's op een rij rondom de bekercampagne

KV Mechelen speelt momenteel de pannen van het dak in zowel 1B als de Beker van België, maar het team heeft nog steeds het zwaard van Damocles boven het hoofd hangen. En dat zou zijn gevolgen kunnen hebben, al zijn er nog andere gekke scenario's die op tafel liggen. Wat als ...?

Wat als ... Mechelen de Beker wint?

KV Mechelen lijkt dan wel goed op weg om op z'n minst mee te doen voor winst in de Beker van België, maar bij een veroordeling voor omkoping zal dat Europese avontuur er uiteraard niet komen. Bij een eventuele degradatie naar Eerste Amateurklasse, krijgt het ook geen licentie voor profvoetbal, laat staan Europees voetbal. 

Wat als ... Union de Beker wint?

Dan is het ook nog niet zeker dat de Brusselaars Europa in zullen gaan, want ook zij moeten nog een Europese licentie zien te halen. Zeker met oog op de faciliteiten in het Dudenpark zou er nog een en ander moeten wijzigen voor een Europese licentie kan.

Wat als ... de bekerwinnaar geen Europese licentie krijgt? 

Voor de volledigheid: als een van beide ploegen (of eventueel zelfs Oostende of Gent) de Beker winnen, maar geen Europese licentie krijgen, dan gaat dat ticket naar de derde in de competitie. De verliezende bekerfinalist heeft geen recht meer op Europees voetbal in de nieuwe regels van de UEFA.

Wat als ... Union de tweede periode wint?

Dan spelen Mechelen en Union na Nieuwjaar liefst vijf keer tegen elkaar in een periode van twee maanden. Een keertje in de competitie, twee keer in de Beker en twee keer in de play-off voor promotie. 

Wat als ... KV Mechelen (of Union) kampioen worden?

Als Mechelen ook de tweede periode weet te winnen, dan is het na 1 maart vrij. Bij een eventuele finale tegen Beerschot-Wilrijk, Union of een ander team volgt na 15 maart de vrijheid. De kampioen speelt namelijk niet mee in play-off 2.

De bekerfinale is pas op 1 mei, dus een vacuum van zes of acht weken zonder matchen dreigt dan. "Promotie én de Beker? Waarom niet", klonk het al bij menig speler Achter de Kazerne na de zege tegen Kortrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties