Gent met vertrouwen: "Ik wil me heel graag meten met Genk"

Gent met vertrouwen: "Ik wil me heel graag meten met Genk"
Foto: © photonews

AA Gent staat er weer, zowel qua resultaten als qua voetbal. Jess Thorup is dan ook een tevreden coach. Maar nu wil de Deen wel eens zien hoever ze echt staan tegen Genk, de fiere leider.

Thorup kijkt dan ook uit naar het duel van woensdag. "We moeten het niveau dat we nu hebben ook tegen de besten laten zien. Ik wil me eens graag meten met hun team. Genk zal wel voorzichtiger zijn na onze laatste twee duels."

Het vertrouwen is weer heel wat groter bij de Buffalo's. "Ik was niet louter omwille van de resultaten opgetogen maar ook door ons niveau: we speelden agressief en creëerden heel wat kansen. Maar daarbij toonden we ook het geduld wanneer dat nodig was", zei Thorup aan Het Nieuwsblad.

"Tegen Cercle konden we zelfs zeven of acht keer scoren. En dan merk je toch dat we offensief enorm gegroeid zijn. Zij hadden natuurlijk wel enkele doelkansen maar we waren ook op de afspraak qua defensieve organisatie: onze restdefensie stond op punt en zo waren we niet te kwetsbaar op de scherpe tegenaanvallen van Cercle."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties