De avonturen van Ogunjimi op wereldreis: "Odegaard kwam advies vragen" & een verwelkomend knietje van Pepe

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
De avonturen van Ogunjimi op wereldreis: "Odegaard kwam advies vragen" & een verwelkomend knietje van Pepe
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marvin reisde als voetballer de halve aardbol af en pikte hier en daar een sappig verhaal mee. Nu hij terug in België speelt vertelt hij over zijn periodes in Spanje en Noorwegen.

“Pepe kwam meteen zijn visitekaartje afgeven in de match tegen Real”, zei Marvin Ogunjimi bij Het Nieuwsblad. “Ik viel een kwartier voor tijd in en kreeg meteen zijn knie snoeihard in mijn rug. ‘Welkom in Spanje’, zei hij me.”

“We stonden voor tegen Real dus de potjes kookten over bij hen. Wat ik toen zag in de ogen van die mannen zal me altijd bijblijven. Die winnaarsmentaliteit, echt ongezien! Wereldtop. Toen Benzema oog in oog stond met een ploegmaat probeerde ik hen in het Frans te temperen. Na de match babbelden we en wisselden we van shirt.”

Wonderkind

In Noorwegen speelde hij samen met Martin Odegaard. “Toen ik hem voor de eerste keer op training bezig zag, wist ik meteen dat ik met een potentiële wereldster te maken had. Hij is me komen vragen waar hij naartoe zou gaan: Liverpool, Arsenal, Real of Bayern. Ik zei meteen dat laatste en gaf De Bruyne als voorbeeld in de Bundesliga.”

“Odegaard is uit het juiste hout gesneden. Hij vroeg me dikwijls om raad: hoe ik het zou aanpakken of wat ik zou doen als ik in zijn schoenen stond. We hebben ook nu nog contact. Zeker nu hij bij Vitesse zit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties