STVV-verdediger is op één jaar tijd van 1 naar 10 miljoen euro gegaan

Redactie
| 3 reacties
STVV-verdediger is op één jaar tijd van 1 naar 10 miljoen euro gegaan

Volg STVV nu via WhatsApp!

De Japanse verdediger Takehiro Tomiyasu is dit seizoen niet meer weg te denken uit de verdediging van STVV. Al heeft hij momenteel wel verplichtingen met zijn land, want vrijdagnamiddag onze tijd speelt hij met Japan de finale van de Asian Cup.

Tomiyasu heeft zich ontpopt tot een ware certitude onder Marc Brys. Een groot verschil met één jaar geleden, toen hij onder Jonas De Roeck maar niet aan spelen toekwam. De Japanse eigenaars van STVV plukten de verdediger toen voor 800.000 euro weg bij de Japanse tweedeklasser Avispa Fukuoka. 

Een zet die bij vele fans de wenkbrauwen deed fronsen, bovendien kon het bedrag door commissielonen oplopen tot 1 miljoen euro. Maar onder Brys is Tomiyasu een vaste basisspeler geworden. En ondertussen maakt hij ook indruk bij de nationale ploeg, met onder meer de winning goal tegen Saudi Arabië. Japan kan zo vrijdag tegen Qatar voor een nieuwe eindzege op de Asian Cup gaan. 

Van 1 naar 10 miljoen

Het is ook de rest van de voetbalwereld niet ontgaan. De interesse in de STVV-verdediger groeit. Zijn marktwaarde is volgens Transfermarkt 6 miljoen euro, maar HBvL weet dat eigenaar Tateishi zijn speler in de toekomst voor minstens 10 miljoen euro wil verkopen. Al is het normaal gezien wel uitgesloten dat Tomiyasu nog vertrekt op de laatste dag van de wintermercato. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties