"Ze pakken nu ook vertrouwen": hoe de strijd om plek 4 in 1B ook erg belangrijk dreigt te worden

"Ze pakken nu ook vertrouwen": hoe de strijd om plek 4 in 1B ook erg belangrijk dreigt te worden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De strijd om de tweede periode blijft enorm woelig tussen KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk, maar het wordt ook zaak om de andere ploegen in de gaten te houden de komende weken.

Enkel Union lijkt in de competitie niet veel meer te winnen of te verliezen te hebben, maar alle andere teams strijden voor de vierde plek in de totaalstand én bijhorend ticket voor play-off 2.

Spelen tegen de middenmoot van 1A is op zich leuk, maar niet het belangrijkste. Het gaat er vooral om de strijd tegen degradatie niet te moeten strijden, want play-off 3 zal - zeker na halvering van de punten - enorm belangrijk worden.

Play-downs

"Het zal een lastige strijd worden. We dachten dat OH Leuven tegen het canvas lag, maar zij zullen nu ook weer een woordje komen meespreken en vertrouwen pakken", aldus coach Tom Van Imschoot van Lommel. 

Momenteel telt Lommel net als Westerlo 29 punten, terwijl Tubeke (23), Roeselare (22) en OH Leuven (22) nog volgen. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg kan het echter snel keren, daarna worden de punten gehalveerd en staan de onderste vier teams sowieso op een zakdoek bij elkaar.

Wie kan de play-downs vermijden?

13%
52%
0%
13%
22%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties