Van leugentjes om bestwil tot kusjes: hoe Club Brugge kan doorstoten in Salzburg
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 10 reacties

Hoe Club Brugge kan doorstoten tegen Salzburg in de Europa League

Van leugentjes om bestwil tot kusjes: hoe Club Brugge kan doorstoten in Salzburg

De voorbije week verliep perfect voor Club Brugge, met winst tegen Salzburg én Genk, maar het zal voor niets zijn als ze nu onderuit gaan tegen opnieuw Salzburg en Anderlecht. Te beginnen met vanavond. Wat moet Club Brugge doen om door te stoten naar de 1/8e finales van de Europa League?

Harde cijfers

De heenmatch is geëindigd op 2-1, dus heel concreet: bij winst of gelijkspel is Club altijd door. Bij een nieuwe 2-1 gaat het naar verlengingen en eventueel penalty's. Anders mag Club met maximaal één goal verschil verliezen en moet het zelf minstens twee keer zien te scoren. Even simpel als moeilijk.

Leugentje om bestwil

"We will go forward", verklaarde coach Ivan Leko gisteren nog op zijn persbabbel. Club wil aanvallen. Maar wil de Brugse coach in de realiteit niet gewoon zand in de ogen van Salzburg strooien? Tegen Monaco, Dortmund en Atlético bewees zijn ploeg al perfect op de nul te kunnen spelen en eventueel te kunnen toeslaan in de omschakeling. Verwacht vanavond maar eerder een 5-3-2 dan een 3-5-2.

Flitsende flanken

Wees er ook maar vrij zeker van: de flanken worden binnen enkele uren afgesneld door Dennis en Diatta. Beide spelers hebben zich de laatste weken kunnen onderscheiden met hun individuele acties en zullen vooral op de counters nog een erg gevaarlijk wapen worden.

Onmisbare Schrijvers

Waar iedereen in het begin van het seizoen enkel en alleen naar Wesley keek voor het aanvallende gevaar, kan nu ook al niet meer om Schrijvers heen. De jonge Limburger is clubtopschutter met tien goals én toonde zich zeker de laatste weken en maanden het perfecte verbindingspunt in zijn rol als '9,5'. Hij heeft al meer op de bank gezeten dan hij had gewild, maar tegenwoordig mag hij niet meer ontbreken.

KISS-principe

KISS = keep it simple, stupid. Geen foefeltjes zoals vorige week Cools plots in de basis gooien of er ineens een extra middenvelder opgooien. Gewoon doen wat je moet doen, Ivan Leko. De beste spelers opstellen en met die beste spelers van Club Brugge doorstoten naar de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties